În 2024, evoluțiile tehnologice din sectorul IT&C continuă să redefinească modul în care interacționăm și gestionăm proiectele. Inteligența artificială generativă împinge limitele creativității mai departe, metaversul industrial și realitatea augmentată extind granițele interactive și creează medii imersive pentru colaborare și producție, în timp ce computația cuantică și procesarea neuromorfică cresc performanța sistemelor IT, potrivit unei analize realizate de Deloitte.
Prin utilizarea metaversului industrial și a tehnologiei spatial computing, companiile pot crea gemeni digitali și simulări precise, ceea ce facilitează testarea și optimizarea proceselor înainte ca acestea să fie implementate, economisind timp și resurse valoroase. De asemenea, aceste tehnologii permit identificarea și corectarea problemelor înainte ca acestea să afecteze producția, reducând astfel costurile și îmbunătățind calitatea produselor, se arată în studiul menționat anterior.
Modelul spațial de calcul și ecosistemele inteligenței artificiale facilitează interacțiuni naturale și estompează granițele dintre spațiul digital și cel fizic. Această tehnologie avansată permite utilizatorilor să interacționeze cu sistemele digitale într-un mod mult mai intuitiv și natural, similar interacțiunilor din viața reală, conform unui articol semnat de Accenture. De asemenea, inteligența artificială și chatbot-urile folosesc acum algoritmi de deep learning pentru a înțelege nuanțele limbajului uman și pot să interpreta nevoi mai complexe.
Prin integrarea diverselor instrumente digitale, precum inteligența artificială, chatbot-uri și realitate augmentată, se dezvoltă ecosisteme digitale inteligente. Aceste ecosisteme creează o sinergie între multiple platforme și departamente și asigură o interoperabilitate eficientă la nivelul companiei.
Companiile care au adoptat tehnologii digitale și inteligența artificială și-au îmbunătățit semnificativ performanțele, înregistrând rezultate de până la șase ori mai bune decât competitorii lor mai puțin avansați. De exemplu, în sectorul bancar, companiile digitale au avut o creștere anuală medie de 8%, comparativ cu 5% pentru restul, se arată într-un studiu realizat de McKinsey Digital.
La eConfaire Immersive Design, prin promovarea unei culturi organizaționale orientate spre inovație, ne asigurăm că oferim soluții sustenabile și performante în toate proiectele pe care le derulăm și că accelerăm transformarea digitală a grupului nostru de companii.